Honorar la ciutadania catalana resistent noviolenta

Com a país vivim uns moments excepcionals.

Volem honorar els milions de resistents noviolents que han mostrat una maduresa inèdita per aconseguir exercir el dret a votar, per protegir les urnes i els vots.

En especial, honorar els centenars que han patit agressions, cops i vexacions per part d’un Gobierno que, amb aquests fets ha perdut tota legitimitat.

La història en general, i la història de la lluita noviolenta activa en el món, recordarà aquests fets i l’actitud d’aquests catalans i catalanes que van vèncer la por sense cap acte violent.

Són la base del sistema de seguretat i auto-defensa ciutadana que ha de garantir la pervivència del futur estat català. Si un poble aconsegueix la independència amb la força noviolenta de la gent, és amb aquesta força organitzada i dotada que haurà de mantenir-la, i no cedir-la a cap a exèrcit que sempre es podrà girar contra el poble.

Per tot això, el Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, fa una menció especial a la “ciutadania catalana resistent noviolenta per la seva lluita exemplar per la llibertat”.

www.memorialpau.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *